Hippie Happy de Romania

Credeam ca pe hipioti ii poti gasi doar in gari. Uneori pe plaja sau in baruri pline de stuf si fum dar si in cel mai luminos (=calduros) coltisor dintr-o piata fain asfaltata, din orice mare oras al lumii, stergand mereu praful de pe caldaram.

Dar i-am descoperit in Lazaret - un cartier marginas al Sibiului - cica industrial - in realitate plin de betoane parasite si caini vagabonzi.
Locuiesc intr-un apartament inchiriat cu 150 de euro si lucreaza pe dublu decat atat.
Au frigiderul plin cu.. o farfurie cu branza si pe dulapul din lemn vechi - fasole- pusa intr-un castron la umflat.

Au o mansarda dar scara interioara le lipseste. In locul ei - o scara de lemn rabatabila care iti poate cadea in cap daca nu esti atent. Un pod cu o gramada de borcane de zarzavaturi - de la mama - un pat si cateva saltele. Dulapuri cu haine impaturite cuminti si umerase cu ceva chestii de... seara.
Supravietuiesc cu 6 milioane pe luna - mancare, drumuri de servici si tigari.
Si sunt happy.
Nu pentru ca s-au obisnuit cu situatia, se lupta sa nu fie resemnati si plangaciosi ci pentru ca sunt hippie.

Au capetele pline de vartejuri, promisiuni si optimsim.
Unul vrea cariera in meteorologie iar celalalt e la un pas de a absolvi facultatea pe care a inceput-o cu 3 ani intarziere.
Au biciclete - luate in rate - pe care le scot al plimbare la munca si inapoi.
Fac excursii la Negoiu si vacante de vara in Vama cu marea-n nas.
Pentru ei lucrurile astea - reclame, pantofi, masini benga(oase), parfumuri, freze si fite nu prea conteaza.

Ma minunez privindu-i si ma intreb ( ca prostu bineinteles) de ce nu e mai raspandinta - decat in prezent - miscarea hippie in Romania.
Ca nu trebuie sa faci mare efort - ca altii - sa te abtii de la mofturi, sa porti haine vechi - de placere, sa bei bere la halba ca sa "go with the flow".
E perfect normal si la indemana sa fii sarac in Romania.
DE CE nu ne-am schimba mentalitatea asta de piata - "trening, pantofi lustriti si telefon mobil cu GPS", pentru a regasi optimismul fiecarei clipe?

Sa pierdem din vedere indicatorul spre mall si sa ne intoarcem. Sa cautam un loc cu soare din centrul orasului.

Comentarii

Gabriel Burduja a spus…
Sunt absolut stupefiat!! E un articol de nota 10. M-ai lovit in moalele capului Alexandra.Povestea tinerilor din articolul tau capata ,poate nevoit unele conotatii si semne de intrebare cel putin interesante.
De ce? Pentru ca normalul e banal si ieftin si nu vinde "eau de toiltte" si "original jeans made in Milan", cred ca saracul Levi Strauss se intoarce in mormant.. :)
Octavian a spus…
Un articol care poate da si definitia fericirii. Era o melodie care spunea un mare adevar: " In lucruri simple ma regasesc". Suntem nefericiti, stresati si mereu in alerta. Cautam fericirea in masini luxoase si haine de firma. Ar trebui sa ne imbracam lejer si sa iesim sa admiram un apus de soare, salbaticia muntilor sau valurile marii. Sa fim noi insine, departe de zgomotul mondenului. Monden ce parca ne inchide in noi insine, ne limiteaza, ne fura libertatea. Libertatea de a fi ceea ce suntem de fapt: oameni.
Anonim a spus…
pisici!!!...
Coffeeholic a spus…
www.adoptiipisici.ro
Costin Barbutz a spus…
Ba se poate, numai ca oamenii trebuie luati cu binisorul, cu argumente, din aproape in aproape. Eu incerc sa fac asa ceva. Un loc undeva intr-o zona de munte, pe malul apei in care sa adun hippie macar in week-end, muzica buna, mancare naturala, plimbari cu biciclete in locuri extraordinare, focuri de seara cu folk, ...peace and love. Din fericire, la 34 de ani, am ajuns sa am statutul si banii necesari (nu multi, dar constant si fara sa mai fac nimic pentru asta, casa, masina si libertate). Bineinteles ca nu as cere bani. Anul asta, pentru asta ma lupt..si pentru o modernizarea a mentalitatilor. Incercam, incercam...
Mihai blue arts a spus…
cea mai buna e branza deci bv lor



semnat
un hippiot din ialomita veche

Postări populare