Butonul cu majuscule

O simpla cautare pe un site de recrutare iti da masura importantei pe care romanii o acorda cuvantului "strainatate".
Vrei sa gasesti un job in  banalele Bucuresti, Cluj Napoca sau Iasi? E treaba ta daca vrei sa fii mediocru.
Doar STRAINATATE e destinatia speciala, singura demna de scris cu majuscule, ce iese instantaneu in evidenta din lista lunga si plictisitoare.
Cat de special te simti dand un search intr-un loc atat de important!

Nu stiu daca e doar o coincidenta sau chair o tendinta, dar in ultimul timp tot mai multe persoane din jurul meu - prieteni, rude sau simple cunostinte, au apasat incantate pe butonul scris cu majuscule. Unele dintre ele nici macar nu s-au conectat la internet dar s-au trezit teleportate pe alte meleaguri, manate doar de importanta literelor mai mari si,evident, mai bune.

Spania,  UK, Italia, Grecia, Germania,China, Finalnda, Irlanda, SUA, Kosovo, Cehia - uite cate locuri si cati romani cunosc eu plecati in STRAINATATE.
In cautare de bani, stabilitate, implinire profesionala, probabil ca mult mai multi dintre prietenii mei urmeaza inca sa plece.
Intelegand mult prea bine motivele pentru care o fac, nu pot totusi sa nu observ efectele fenomenului si mirajului emigrarii.
Dorul de casa, singuratatea, compromisurile facute de unii. Aroganta, rautatea, alienarea altora.

Pe de-o parte vad copii - cu totii suntem copiii cuiva - pusi la o incercare destul de dificila si compromisurile pe care acestia le fac pentru a o duce la bun sfarsit. In urma lor - parinti sfasiati de dor si de vina ca nu le-au putut oferi o alternativa mai buna la viata "prin straini".
Privind lucrurile in modul acesta - poate nu destul de obiectiv dar sigur adevarat, nu mai imi vine parca sa felicit cu entuziasm  pe orice aplicant pe ***jobs.ro.

Cred ca astia de la site-ul de recrutare ar trebui sa aiba decenta de a da un avertisment pentru sectorul "STRAINATATE". Sau macar de a scrie cuvantul asta cu litere normale, fara atata exuberanta!
Munca e munca oriunde ai fi in lume si nimic din ceea ce ni se ofera nu e gratis, ce Dumnezeu!

Comentarii

Postări populare